2011. február 23., szerda

észak

Holnap indulok északra: Kafarnaum, Tabgha, Genezáreti tó, Názáret, Tabor hegy, majd vissza Jeruzsálembe.... ezekről a helyekről próbálok meg az elkövetkező napokban minél több értelmes mondatot összehozni (olaszul!) a Fokolár nemzetközi vezetőségének. Egyedi tapasztalat lesz, már most sejtem. Mégis az van bennem, hogy az ilyen pillanatokért vagyok itt. Amikor ezeken a helyeken járok, azt érzem, hogy ez mindent überel... az egyetemet, a leadandó anyagokat, a megírandó cikkeket, a nyelvtanulást. Persze ezek mind, nagyon sokat jelentenek és valahol ugyan akörül a tapasztalat körül forognak más-más minőségben, mégis, amikor azokon a helyeken járok, ahol Jézus élt, tanított... belépek egy fajta időtlen szférába (kairosz).

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

milyen jó lehet ezeken a helyeken... bár lehet,h én Jeruzsálemet szeretném a legjobban, azért meg tudom érteni, h ezért vagy ott, hogy ez mindent überel, hogy ez Neked a legfontosabb...

bl írta...

bár északról indultunk, az "ezek a helyek" bőven átölelik Jeruzsálemet is :)

Névtelen írta...

akkor tényleg minden benne lehetett, ami fontos Neked...

m írta...

Taizében is hasonlóan kairoszként telik az idő :)
Egyébként nemrég hallottam egy házaspár beszámolóját a főiskolánkon arról, hogy hogyan lettek keresztények. A férj a még akkori menyasszonyával, aki zsidó származású volt,nászútnak egy szentföldi utat terveztek, de mivel nem tartották meg az esküvőt, azért az útra elmentek. A férfi a Szent Sírnál tapasztalta meg azt, hogy mit is jelenthet az, hogy ő keresztény. És ott tudta életében talán először elengedni kezéből a saját akaratát.
Szóval,jó helyen vagy, de azt hiszem ezt jobban tudod bármelyikünknél, akik a távolból olvasnak Téged :)